About Us

About Us

Marcel van Hooijdonk zorgt voor transformatie in de motorfietswereld

In de jaren 50 van de vorige eeuw begon een aantal liefhebbers van motorfietsen met het zelf bouwen van hun motor. Zij wilden graag een motorfiets die helemaal aansloot bij hun wensen en die was niet in de reguliere handel te koop. Een aantal anderen wilden niet alleen het uiterlijk maar ook de prestaties verbeteren. Dit leidde tot bundeling van krachten. Marcel van Hooijdonk ging enkele jaren later eveneens aan de slag met het bouwen van motorfietsen. Dit bleef niet onopgemerkt. Slechts enkele jaren na de start werd Marcel van Hooijdonk tot één van de beste motorbouwers van Nieuw-Zeeland gerekend. Dankzij een uitgekiend marketingplan en een goede en gezonde bedrijfsstrategie lukte het Van Hooijdonk om een succesvol motorbouwer te worden.

Vroege fascinatie voor motorfietsen

Marcel van Hooijdonk was al van kinds af aan gefascineerd door motorfietsen. Zijn vader had een garagebedrijf dat motoren repareerde en daar was Marcel tijdens zijn jeugd regelmatig te vinden. Hij keek altijd aandachtig toe als zijn vader bezig was met sleutelen aan verschillende motorfietsen. Vader en zoon groeiden daardoor al snel uit tot een samenwerkend duo dat de liefde voor de motorfiets deelde. Van Hooijdonk wilde net als zijn vader een goede motor monteur worden. Maar zijn ouders stonden erop dat hij zijn school afmaakte. Dat deed Marcel van Hooijdonk, waarna hij naar een andere stad verhuisde om daar een kantoorbaan te gaan vervullen. Maar hij vond hierin geen bevrediging.

De tijden veranderen

Het leven van Marcel van Hooijdonk kreeg een positieve wending toen hij een advertentie onder ogen kreeg waarin een wedstrijd voor motorbouwers werd aangekondigd. De locatie was in de buurt van zijn toenmalige werkplek. Marcel besloot te gaan kijken om te zien wat de wedstrijd precies inhield. Wat hij daar zag verbijsterde Marcel van Hooijdonk. De grootste motorbouwers van het land waren samengekomen om werkelijk fantastische motoren te bouwen. Zulke prachtige machines had hij nog nooit gezien. Marcel kreeg te horen dat deze modellen standaard waren. Dit veranderde zijn leven voorgoed.

Zijn eerste motorfiets

De volgende dag al begon Marcel van Hooijdonk met het bouwen van zijn eigen motorfiets. Voor het bouwen had hij wat reserve-onderdelen nodig waar hij samen met een collega naar op zoek ging. Bij een garagebedrijf waren deze onderdelen leverbaar. Hij kreeg ze met een flinke korting toen hij vertelde waar hij mee bezig was. Vervolgens sleutelde hij een heel weekend aan zijn oude motorfiets. Het eindresultaat was verbluffend, Marcel van Hooijdonk kon het zelf ook maar amper geloven. Zijn vintage motorfiets was getransformeerd tot een stijlvolle race motorfiets. Samen met zijn maat besloot hij zijn baan op te geven en zich fulltime te gaan wijden aan het bouwen van motorfietsen. Ze startten samen een bedrijf, in eerste instantie om aan de motorbouwwedstrijd mee te kunnen doen.

De top bereikt

Het succes bleef niet uit. Het bedrijf van Marcel van Hooijdonk groeide en bloeide. Binnen een aantal jaren was hij uitgegroeid tot één van de meest succesvolle motorbouwers van Nieuw-Zeeland. Motorliefhebbers uit het hele land kwamen naar hem toe om hun motorfiets door Marcel van Hooijdonk onder handen te laten nemen. Hij luisterde daarbij altijd naar hun wensen en gaf indien nodig ook zijn eigen mening. Daarbij richtte hij zich vooral op de prestaties van de motorfiets en minder op het uiterlijk. De zelf gebouwde motorfietsen van Marcel worden geroemd om hun krachtige motoren en hun zuinigheid met brandstof. Marcel leeft nu zijn droom. Hij is regerend kampioen van de grootste wedstrijd voor motorbouwers in het land. Motorliefhebbers van over de hele wereld komen nu naar hem toe om hun fiets door hem te laten modifyen. Hij zegt nooit nee. Marcel van Hooijdonk heeft de kijk op motorfietsen voorgoed veranderd.